The Loco System from ALL+ is the Ideal Way to Personalize Any Type of Event Space - Press Agency - Ergo Online

The Loco System from ALL+ is the Ideal Way to Personalize Any Type of Event Space

Ajoutée Ameublement , ALL+, Extérieur , Projets & Evénements lundi, 29 août 2011

Tags: ALL+ | bench | contract | event | outdoor

Loco, designed by Ivan Palmini and produced by ALL+, is a modular system for urban furnishing, conceived from the basic project of a bench suitable for any waiting area. Further elements, with various functions, can be combined with Loco. In fact, the bench can be fitted with accessories to furnish, light up, contain and inform. In addition to the bench the system involves numerous elements, including a Wi-Fi console, table, bike stand, horizontal and vertical signage, totems, bollards and covered and uncovered litter bins. These are made from anodised aluminium and steel (the same materials as the bench) to ensure aesthetic and formal coherence.

Anodised aluminium is light and flexible yet strong, with remarkable insulating properties and resistance to weather conditions. This material welcomes sun, doesn't worry about rain and adapts to shifts in temperature. It is also eco-compatible and fully recyclable and therefore has a low impact on the environment. The flexibility of the Loco system makes it perfect for various uses, from designs for public spaces to event sponsorship. The bench is available in four models and numerous sizes, up to a maximum extension of six metres. And that's not all; various materials can be used for the cladding, including wood, rubber, plastic and laminate. The single slat can also be further personalized with graphic and photographic elements, publicity applications and a choice of colours.

An example of the notable ability to personalize the Loco system is the collaboration between ALL+ and the Snow Golf Experience event. The event took place in Livigno (Lombardy) last March and was the first in a series of installations linked to golf tournaments currently taking place. ALL+ contributed to the installation of a golf course in the fantastic setting of the Valtellina mountains by positioning a personalized bench and a totem indicating the hole number and par near to each hole.